Доналд Тръмп заяви, че не обмисля бившата кандидатка за президентската ноцинация

...
Доналд Тръмп заяви, че не обмисля бившата кандидатка за президентската ноцинация
Коментари Харесай

Обрат: Тръмп заяви, че Ники Хейли няма да бъде вицепрезидент

Доналд Тръмп съобщи, че не обмисля някогашната кандидатка за президентската ноцинация на Републиканската партия Ники Хейли да бъде негова подгласничка на изборите през ноември, опровергавайки известие на новинарския уебсайт „ Аксиос “, съобщи Ройтерс.

„ Ники Хейли не е обсъждана като вероятен претендент за вицепрезидент, само че й поисквам всичко хубаво! ", написа Тръмп в обществената си медийна платформа „ Трут соушъл “.

Хейли, някогашен губернатор на Южна Каролина и някогашен американски дипломат в Организация на обединените нации, през март постави завършек на присъединяване си против Тръмп в конкуренцията за кандидатурата на републиканците за президентските избори.

Хейли одобри, че Тръмп, който неведнъж е омаловажавал кандидатурата й, ще бъде републиканската номинация, само че не го поддържа.

Вече има дълъг лист с евентуални претенденти за позицията на вицепрезидент, която включва губернатора на Северна Дакота Дъг Бъргъм, губернатора на Южна Дакота Кристи Ноем, сенаторите Марко Рубио, Тим Скот и Дж. Д. Ванс и членката на Камарата на представителите Елиз Стефаник.

Първоначално Бъргъм и Скот се състезаваха против Тръмп за републиканската номинация. Ноем беше въвлечена в дискусия, откакто разкри в записки, че застреляла 14-месечно куче, тъй като било непослушно.

Тръмп не бърза да избере претендент за вицепрезидент.

Той няма да бъде публично номиниран преди конференцията на републиканците в Милуоки, щата Уисконсин, през юли.

На 5 ноември Тръмп ще се изправи против президента демократ Джо Байдън на изборите за идващ държавен глава на Съединени американски щати.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР